Vil du have inspiration til en billig ferie? Så er det værd at se med på Airbnb’s 2019-liste over de billigste europæiske byer at booke ophold i.

Det kan være en god ide at se imod Balkan og Østeuropa, når dit næste ferieophold skal bestilles. I hvert fald hvis du vil have pengene til at række lidt længere, både hvad angår ophold og forbrug. Det fremgår af Airbnb’s liste over Europas billigste byer at booke ophold i.

Flere af destinationerne udmærker sig ved, at de kun er ganske lidt besøgt af turister, hvorfor listen gemmer på en lang række autentiske turismeoplevelser uden lange køer og med mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen.

Listens nummer et, Mostar i den sydlige del af Bosnien-Hercegovina, er en naturskøn, middelalderlig by kendt for sin smukke bro, der forbinder byens østlige og vestlige del over floden Neretva. Området er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste og dermed kategoriseret som særligt bevaringsværdigt. Et restaurantbesøg på en middelgod restaurant i Mostar koster omkring 35 kroner, mens en times taxatur står i knap 70 kroner.

Den fulde liste over de billigste rejsemål i Europa ser således ud. Den er opgjort via den gennemsnitlige bookingpris for boliger på Airbnb i 2019.

1.                   Mostar, Bosnien-Hercegovina
2.                   Sibu, Rumænien
3.                   Skopje, Nordmakedonien
4.                   Plovdiv, Bulgarien
5.                   Novi Sad, Serbien
6.                   
Lodz, Polen
7.                   Brasov, Rumænien
8.                   Lviv, Ukraine
9.                   Katowice, Polen
10.                 Timisoara, Rumænien

Udvalgte boliger på Airbnb i de nævnte byer kan findes her.

Similar Posts