I Manchester er der ikke kun et, men to dygtige fodboldhold og derfor er det en fantastisk by at besøge, hvis man er stor fan af fodbold. I denne artikel kan du læse om Manchester City og Manchester United og de stadioner, som du har mulighed for at besøge i forbindelse med en rejse til Manchester. 

Kilde: Pixabay

Manchester United var tidligere den bedste fodboldklub i England
Manchester United blev grundlagt to år før de lokale rivaler, da de startede op som Newton Health LYR F.C. i 1878. I 1902 skiftede klubben navn til Manchester United, som vi kender dem som i dag. Klubben er rekordholder, når det kommer til engelske mesterskaber. De Røde Djævle har vundet den engelske første division, som senere er blevet til Premier League, tyve gange i historien. 

Manchester United spiller på det historiske Old Trafford stadion, som er det største britiske fodboldstadion, når det kommer til klubfodbold. Dog bliver stadionet overgået af Wembley Stadion i London, som bliver brugt til landsholdskampe. Mange klubber i England har planer om at udvide sine stadioner og der er prestige i at have det største stadion. Lige nu er der plads til omkring 75.000 personer på Old Trafford, men det siges at klubben ønsker at udvide det, så der bliver plads til 88.000 besøgende til hver kamp i fremtiden


Kilde:
Pixabay

Manchester City har været bedre på det seneste
Manchester City blev grundlagt som St. Mark’s i West Gorton i 1880. I 1894 blev klubben til Manchester City Football Club, som vi kender den som i dag. Det kan godt være at United historisk set har været det bedste hold, når man sammenligner de to lokale klubber, men City har været bedre på det seneste. 

City er forsvarende mestre fra sæsonen 2017-18 og de ligger også som en af favoritterne til at vinde mesterskabet igen i år. Historisk set har City vundet første divisionen (Premier League) fem gange hvoraf tre af mesterskaberne er tikket ind på kontoen i løbet af det seneste årti. 

Bernardo Silva har en stor rolle i den seneste succes og er en af de bærende kræfter i Manchester City og med hans hjælp er et godt odds forslag, hvis de vinder Premier League med odds 1.53. Silva har kontrakt i klubben helt frem til sommeren 2025 og det skyldes blandt andet de mange mål og assists, som Silva bidrager til klubben med. Derfor anbefaler mange betting entusiaster at holde øje med Silvas form, når det kommer til at vælge odds på City kampe. Hvis han er i topform, så er der store sandsynligheder for at klubben kører sejren hjem. 

City spiller på Etihad Stadium, som også er kendt som City of Manchester Stadium, og du kan besøge dette stadion i forbindelse med en tur til Manchester. Der er tale om et nyt og moderne stadion, der blev indviet som atletikstadion i sommeren 2002 og senere som fodboldstadion i 2003. Der er plads til ca. 55.097 tilskuere på stadionet, når det kommer til nationale kampe, mens pladsen på stadionet indskrænkes en smule i forbindelse med UEFA opgør. City har også planer om at udvide sit stadion, så der kan blive plads til 61.000 tilskuere på stadionet til de fremtidige kampe.

Hvis du elsker fodbold, er Manchester bestemt en by, der er værd at besøge.

Similar Posts