Rom kaldes den evige stad. Hvorfor ved jeg ikke, men når man har været i Rom et par dage, kan man godt blive overrasket over, at den ikke er skvattet sammen forlængst. For lige så smuk og fantastisk byen er, lige så slidt og faldefærdig er den. Det er en del af charmen.

Ankerstjerne Rejser har lige brugt en hele uge i byen, og der er meget at tage med hjem. For Rom er nøjagtigt lige så overvældende, som man forestiller sig. Har du ikke allerede set Peterskirken eller Colosseum er det faktisk på tide.

Tag en tur med en Hop-on Hop-off bus, det giver et godt overblik.

Rom er lille

Med 3-4 millioner indbyggere er Rom ikke kæmpestor – og den centrale del af byen med alle seværdighederne er faktisk ret overskuelig. Der er bare 1½ kilometer fra Peterspladsen til Piazza Navona. Altså ca. 15 minutters gang.

Det betyder, at du ret nemt kan bevæge dig rundt mellem alt det, du gerne vil se og det giver god tid til noget der er ligeså vigtigt: nemlig at sidde på en cafe eller restaurant og slappe af.

Rom er fyldt med turister

Hvis du altså kan finde en ledig plads. Noget af det mest utrolige ved Rom er næsten antallet af turister. Der er virkelig mange. Så se de flotte ruiner og seværdigheder og fortræk så til mindre populære, men ligeså interessante steder, som der også er rigtigt mange af. Fx det jødiske kvarter ved synagogen.

Herfra er det i øvrigt nemt at slentre over broen til Trastevere-kvarteret, som nu også er indtaget af turister, men stadig er vældig charmerende.

Peterskirken i skumringen

Rom er også for børn

Vores 6-årige datter gik næsten 5 km om dagen i den uge vi var der. Ikke uden brok, men det gik overraskende godt. Men der er også meget at se på for børn. Især kirkerne har vores datters interesse, og hun var meget fascineret af skriftestolene, interiøret og af den prædiken vi overværede.

Og så maden. Selvfølgelig. Vi gør altid vores bedste for at finde en restaurant der ligger ud til et bilfrit område, fx et lille torv. Det giver nemlig mulighed for at vores datter kan løbe lidt omkring og udforske området mens vi venter på maden – og bagefter. Så kan hendes forældre nemlig også nå at nyde livet!

Rom er ikke billig

Men det er der altså ikke mange storbyer og hovedstæder der er.

Bevæger du dig lidt væk fra de mest turistede områder, er det stadig muligt at spise overraskende billigt – og godt. Gør dit hjemmearbejde, og find de gode restauranter på forhånd. De er ikke dyrere end de dårlige.

Men hvor skal jeg bo?

De fleste hoteller ligger omkring Termini (hovedbanegården), men det er altså ikke det mest spændende kvarter. Og da byen er overkommelig til fods er det måske værd at bruge tid på at finde et rigtigt godt hotel et rigtigt godt sted, lidt væk fra det mest turistede? Det ville jeg gøre.

 

 

Similar Posts