Wien, er som de fleste er klar over hovedstaden i Østrig. Men det er også en by som flere gange er udråbt til den bedste by at bo i. Det er en storby, men en meget hyggelig af slagsen. Her forgår tingene stille og roligt, og her er mulighederne store.

Wien findes i den nordøstlige del af Østrig ved floden Donau. Omkring 1.8 millioner indbyggere bor inden for bystyregrænsen af denne smukke by.

Wien indeholder imponerende mange smukke steder, som man bare skal ligge vejen forbi. Men helt basalt kan det koges ned til, at hovedattraktionen ved at besøge Wien er blot at gå rundt i byen og nyde livet og se hvad din færd bringer.

Centrum af Wien er på UNESCOs verdensarvliste, og dermed fredet. Her er ro, bortset fra at der ofte er en del renoveringsarbejde, og man glemmer hurtigt, at man er midt i en storby. Det er bare at nyde livet og bevæge sig rundt til de mange spændende sted som Wien tilbyder.

I nedenstående præsenterer vi et udsnit af de mest attraktive steder i Wien:

Stephansdom er vel at betragte som centrum af Wien. Den katolske kirke på Stephansplatz er imponerende og specielt Domkirkens tag er spektakulært
Karlskirche er en af de bedste eksempler på barok arkitektur nord for Alperne med sin ellipseformede kuppel
Slottet Belvedere er en virkeligt smukt oplevelse. Steder er et paladsområde fra barokken, der nu fungerer som museum.
Markedet Naschmarkt skal man bare opleve. Her er både lækre kvalitetsvarer og hyggelige restauranter. Et besøg værd. Både for blot at kigge, men også for evt. at spise frokost eller købe ind til næste måltid. Eller man kan blot nyde en lokal øl.
Wiener Staatsoper er det vigtigste operahus i Wien og et af verdens mest kendte. Her kan der ofte opleves koncerter på storskærm, men faktisk kan man til flere lejligheder også købe ståpladser til meget billige priser.
Forlystelsesparken Prater minder vel mest om Dyrehavesparken nord for København. Her er masser af muligheder for at have det sjovt. Men charmen er ikke prioriteret.
Langs Donau er der gode muligheder for afslapning og også at bade i floden.

Generelt er Wien en super let og behagelig by at besøge. Byen byder på masser af grønne områder, altså mulighed for at bade i Donau, super hyggelig bystemning, masser af gode spisesteder og bare en behagelig stemning. Og så er det super let at komme fra centrum til byens lufthavn via enten bus eller tog.

Similar Posts